omgeving

De directe omgeving
Het huis is gebouwd in de natuur tussen de olijfbomen, steeneiken en wijnvelden. Regelmatig zie je de boeren met hun muilezels naar hun landjes gaan en trekken de herders met hun geiten- en schapenkuddes voorbij. Langs het huis loopt een gemarkeerde wandelroute van Moclinejo naar Totalan.

Uitstapjes te over
Het strand, winkels, restaurants en cafe’s zijn op 12 min rijden vanaf het vakantiehuis in de kustplaats Rincon de la Victoria.  Tussen het strand en ons huis ligt het gezelllige witte dorpje Benagalbon met een paar simpele maar goede restaurants. In het huis ligt een lijst met restaurants in de omgeving en de beste tapasrestaurant in Malaga.

Het karakteristieke centrum van Malaga is op 25 min afstand met luxe boutiques, historische bezienswaardigheden, het Picassomuseum, het Romeinse amfitheater, het Moorse Alcazaba, het nieuwe Museo Pompidou, het Museo Ruso San Petersburgo-Malaga, het Museo Thyssen en het CAC-museum, naast talloze gezellige tapasbars en restaurants, luxe boutiques en winkelstraten. Het achterland van Axarquia met zijn vele witte bergdorpjes biedt vele mogelijkheden voor daguitstapjes teneinde de Spaanse cultuur, natuur en architectuur te beleven. In het huis zijn boeken en informatie over de omgeving.

Fiestas
Belangrijke fiëstas zijn Virgin del Carmen op 16 Juli in Rincon de la Victoria, Semana Santa voor pasen in Malaga, Feria de Malaga in augustus.
Processies en festivals te over in de omgeving: zie  www.malaga.es/fiestassingularesdemalaga.

Aktiviteiten
Rincon de la Victoria heeft een sympathiek rustig strand met weinig toeristen, nog vrij authentiek. Er zijn vele restaurants aan zee langs de boulevard met palmen. Je kunt er strandstoelen en -bedjes huren onder een parasol. Golf-en tennisbanen op ca. 6 km afstand o.a. in Anoreta en La Cala. Er zijn tennisrackets  en tennisballen in het huis. Er is een paddelbaan  in het dorp Moclinejo. Fietsen huren kun je in Rincon. Je kunt  een indrukwekkende fietstocht maken helemaal langs de zee van Rincon naar Malaga. Het mooiste stukje (deels naakt)strand van Spanje ligt in Natuurpark Playa Cantarrijan richting Nerja.